500 g/4tk sealiha (nt fileetükid või kaelakarbonaad)
sool-pipar
1sl õli
1 keskmine õun
2 dl lihapuljongit
2 sl põltsamaa kanget sinepit
1 tl suhkrut
1 dl rõõska koort
Kuumuta pannil või haudepotis õli, lisa fileetükid (3-4cm paksused) ja pruunista mõlemalt poolt. Maitsesta lihatükid soola ja pipraga.
Puhasta ja koori õunad, haki kuubikuteks ja pane potti. Kuumuta mõni minut ning seejärel lisa puljong, sinep, suhkur ja hauta kuni liha on pehme (mida kauem, seda pehmemaks läheb, samuti võtab nt kaelakarbonaad kauem aega kui sisefilee..), kontrolli vaid, et lihal ei saaks vedelik otsa ja vajadusel lisa vähehaaval vett.
Kui liha on pehme, pane juurde koor, kuumuta ca 5 minutit ja vajadusel maitsesta kaste.
Serveeri näiteks keedetud riisiga ja/või aurutatud köögiviljadega.
No comments:
Post a Comment