Thursday, January 26, 2012

Suitsulõhepirukas



Põhi:
2dl nisujahu
0,5 dl kaerajahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
100g pehmet võid
0,5 dl 10% rõõska koort
Kate:
1 porrulauk
200g riivitud juustu
100g suitsulõhet
0,5 dl hakitud tilli
musta või sidrunipipart
3 muna
1,5 dl 10% rõõska koort

Valmistamine:
Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool. Lisa või ja koor ning sega kuni saad ühtlase põhja. Suru võitatud piruka- või klaasvormi.
Pudista suitsulõhe põhjale, loputa porru ning lõika seibideks, puista kalale. Seejäerl lisa till, kõige peale riivitud juust ning raputa üle pipraga.
Sega kokku munad ja koor ning vala pirukale.
Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

No comments:

Post a Comment