Wednesday, February 5, 2014

Kaera-šokolaadiküpsised

Kogusest saab 1,5-2 ahjuplaaditäit maitsvaid kaeraküpsiseid



150g toasooja võid
1 muna
100 g suhkrut
100g nisujahu
5 dl kaerahelbeid (ise kasutan kiirkaerahelbeid)
1 sl kakaod (mitte kakaojoogipulbrit)
1 tl küpsetuspulbrit
75 g tumedat šokolaadi
(50 g väikseid rosinaid)

Vahustasin toasooja või suhkruga, lisasin muna ja vahustasin veel minutikese.
Teises kausis segasin kuivained omavahel ning seejärel segasin kuivained muna-suhkru-või vahuga.
Tükeldasin-purustasin šokolaadi ja lisasin taignale, kuna mul mees rosinasöödik, siis panin sisse ka peotäie rosinaid ja segasin kõik ühtlaseks.
Lasin taignal seista 10-15 minutit (siis ei jää pärast nii kõvasti käte külge kinni)

Panin ahju 175 kraadi peale soojenema ja vormisin taignast väiksed kuulikesed ning vajutasin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks (paar mm kõrgeks). Kui ahi soe, lükkasin küpsised ahju, küpsetasin 13-15 min ning tõstsin välja ja lasin jahtuda.

Küpsised säilivad toatemperatuuril õhukindlas karbis ca nädal :)


No comments:

Post a Comment