Retsepti vaatasin toidutarest, sealsele kirssidega ricotta-kook kamapõhjal retseptile tegin vastavalt väikeseid muudatusi.
Vaarika-ricottakook kamapõhjal
aega kulus kuskil kahe tunni jagu
(Pildi pätsasin originaalretsepti juurest, sest ei tulnud pähe hakata ise kooki pildistama. Ehk kunagi teen seda)
Foto: Kristel Vokk
põhi:
85 g toasoe või
1 dl kamajahu
1 dl nisujahu
0,5 dl suhkur
1 munakollane
täidis:
300 g (külmutatud ja sulatatud) vaarikad
1 sl fariinsuhkur
630 g ricotta kohupiimapasta (oli lihtsalt rohkem parasjagu kapis)
3 munavalget
2 munakollast
1 dl suhkur
2 tl vanillsuhkur
1 sl värskelt pressitud sidrunimahl
Esmalt tõstsin vaarikad sügavkülmast sulama.
Seejärel segasin toasooja või suhkruga. Lisasin mõlemad jahud ja kui segu oli ühtlane, lisasin juurde munakollase. Vajutasin taina 24 cm koogivormi põhja ja äärtesse nii, et ta jääks enamvähem ühtlaselt ja mitte väga paksu põhjaga. Panin põhja pooleks tunniks külmikusse tahenema.
Kuumutasin ahju 200 kraadi peale ja küpsetasin põhja u 15 minutit.
Nüüd võtsin sulanud vaarikad ja segasin nad fariinsuhkruga. Asetasin nad juba natuke jahtunud põhja peale.
Täidise valmistamiseks segasin omavahel kohupiimapasta ja munakollased, poole suhkru kogusest, sidrunimahla ning vanillsuhkru. Munavalged vahustasin eraldi ülejäänud poole suhkru kogusega nii, et visplit tõstes tekkisid kergesti vahutipud. Segasin munavalgevahu ettevaatlikult kohupiimasegusse.
Valasin täidise põhjale ning küpsetasin kooki 170 kraadi juures umbes 40 minutit nii, et pealt kohupiim kergelt kuldseks hakkas muutuma (kuna mul oli kohupiima rohkem kui originaalretseptis, siis nii täpselt ei jälginud seda küpsetusaega vaid vaatasin, millal ta hea välja nägi).
Enne söömist tuleks lasta koogil täiesti jahtuda.
Minu kommentaar: kook ületas minu ootused. Põhja proovin järgmine kord panna natuke rohkem kamajahu, siis on selle maitse ka rohkem tuntav. Kook sobis vaarikatega superhästi ja täidis oli selline kerge, kreemikas. Ühesõnaga, super!
No comments:
Post a Comment