1 muna
nisujahu
must pipar
sool
2 dl kohvikoor
25 g sinihallitusjuustu
Kartulid koorida ja keeta ning keedetud kartulid riivida, purustada (läbi sõela saab ühtlasemalt, aga pudrunuiaga jääb ka talutav tulemus). Lisada soojale (mitte kuumale!) kartulisegule lahtiklopitud muna ja maitseained. Lisada järk-järgult segule jahu kuni tainas enam kausi seinte külge ei jää. Jätkata taina vormimist jahusel tööpinnal.
Mätsida tainas ühtlaseks (vajadusel lisada jahu). Jagada osadeks, rullida peenikeseks (u pöidlajämeduseks) ning lõigata ühtlasteks tükkideks.
Gnocchid võib kohe keeta soolaga maitsestatud vees (keevad mõni minut) või sügavkülmutada.
Juustukastme jaoks panna koor keema, keevale koorele lisada murendatud sinihallitusjuust, kuumutada segades kuni juust sulab ja kaste pakseneb.
No comments:
Post a Comment