Kunagi leidsin nami-namist hea lihtsa retsepti, kuidas kala hea ja mahlane jääb. Kirjutan selle üles, sest muidu igakord jälle katsetan, et kaua see kala ahjus olema pidigi.
Kasutada võib nii forelli kui ka lõhet, kuid kuna me ise sööme pigem lõhet, on ka nimi selline ;)
1 kg nahaga lõhefileed (või forellifileed)
ca 200g kooritud krevette (näiteks külmutatud sobivad hästi)
3dl hapukoort
maitseaineid (tavaliselt kasutan ise Santa Maria kalamaitseainet sidruniga ja natuke panen soola lisaks, kuid vabalt võib ka kasutada näiteks (sidruni-)pipart, soola, tilli)
Kuumuta ahi 200C-ni. Kalla ahjuvormi põhja tilk vett. Puhasta filee luudest, aseta nahk allpool vormi. Maitsesta filee, kata hapukoorega ja laota kõige peale krevetid.
Küpseta ahjus 200C juures 20-30 minutit, olenevalt kalafilee paksusest.
Serveeri keedukartuli või hautatud juurikatega :)
No comments:
Post a Comment