Suvikõrvitsakook
3 muna
250g suhkrut
3 tl kaneeli
2 tl vanillsuhkrut
0,5tl soola
0,5 tl jahvatatud ingverit
325g nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
2 tl söögisoodat
50g kookoshelbeid
50g hakitud kreeka pähkleid (võib ka sarapuupähkleid kasutada)
0,5dl oliivõli
500g jämedalt riivitud suvikõrvitsat
Eelkuumuta ahi 200C-ni
Vahusta käsimikseriga munad, suhkur, kaneel, vanillsuhkur, sool ja ingveripulber. Sega küpsetuspulber ja sooda nisujahuga ja sõelu jahu munavahu hulka (kasuta puulusikat, sest segu läheb üsnagi kõvaks ja muidu väänad lusika ära).
Sega kookoshelbed, pool hakitud pähklitest ja õli taignasse, viimaseks lisa juurde riivitud suvikõrvits.
Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga (ja määri ääred võiga). Vala taigen vormi ja kata ülejäänud pähklitega. Kasutasin 28cm diameetriga koogivormi ja küpsetasin 200 juures 35 minutit ja jätsin natukeseks ahju järelküpsema (kütte panin välja, sest muidu oleksid pealt pähklid ära kõrbenud). Kontrolli küpsust puutikuga. Valmis kook võta ahjust ja lase jahtuda.
Originaalretsept ei näinud ette glasuuri, ent mul tuli soov katta kook toorjuustukreemiga:
50 g toasooja võid
100g maitsestamata toorjuustu
80g tuhksuhkrut
Sega pehme või toorjuustu ja suhkruga ja määri glasuur jahtunud koogile
No comments:
Post a Comment