Tegin täna täidetud kanataskuid ja ahjukartuleid.
(3-le)
9 kartulit
õli
maitseained
3 kanafileed
1 pakk mozzarella juustu
1 tomat
värsket tüümiani
soola
oliivõli
palsamiäädikat
Kõigepealt kuumutasin ahju maksimumi peale, samal ajal koorisin kartulid, tegin nad ühesuurusteks (enamus lõikasin pooleks). Kuivatasin kartulid ja mäkerdasin nad õliseks(maitseained võib lisada nii õli sisse kui ka pärast raputada kartuli pinnale) ja asetasin ahjuplaadile.
Keerasin ahju 190 kraadi peale ja pistsin kartulid ahju (kõige ülemisele siinile). Kokku tuleb kartuleid küpsetada u 30-45 min, olenevalt kartulite suurusest ning selle aja jooksul võiks neid kaks korda keerata ja vajadusel õli lisada.
Kui kartulid ahjus, tegin kanafileedesse sisselõiked, et moodustuks tasku. täitsin tasku mozzarella ja tomati viiludega, maitsestasin kergelt soolaga(u 3/4 tl kokku), asetasin malmpannile, piserdasin üle oliivõliga (u 1 sl kokku) ja puistasin peale peotäie hakitud värsket tüümiani. (vahepeal keerasin ahjus kartuleid) Siis kuumus 200 kraadi peale ja kana ahju. Kana küpsetasin 20 minutit ahju allosas ning kui kartulid olid ahjust väljas, siis tõstsin kana ülespoole viimaseks 10 minutiks.
Kui kana valmis, tõstsin taskud pannilt ning valmistasin kastme. Praeleemele lisasin 1 sl palsamiäädikat ja 2 sl vett, lasin korra keema tõusta ja siis võtsin kastme tulelt.
No comments:
Post a Comment