0,5 kg keedetud kartulit
1 sibul
6 dl jahu (+1 dl tegemise käigus)
1 sl soola
2 muna
1,5 dl keedetud vett
Kartul koorida ja keeta soolaga maitsestatud vees, teha pudruks. Segada läbi õlis praetud hakitud sibulaga. Lasta umbes tunnike seista.
Samal ajal panna kaussi 6 dl jahu, sool ning lüüa sisse munad. Lisada vähehaaval vesi ning sõtkuda üsna ühtlaseks tainaks.
Jätkata protsessi jahuga kaetud laual kuni taigen muutub sitkeks ja kleepuvaks. Kontrollimaks, et tainas on valmis, tuleb vahepeal tainas pooleks lõigata ja vaadata, kas õhumullid on sees. Valmis taignas on õhumulle minimaalselt või puuduvad nad üldse.
Jagada tainas osadeks, rullida väikesed vorstikesed, need viilutada, viilud kasta jahusse ja rullida lahti. Seejärel täita viilud, voltida kokku.
Valmis vareenikud võib kohe keeta või panna sügavkülma, kuid esialgu kindlasti mitte kokku ühte hunnikusse, muidu jäätub ära tainakäkk. Esialgu külmutada näiteks mingi kandiku peal ja hiljem, kui vareenikud külmunud on, siis nad kokku tõsta.
No comments:
Post a Comment