160 g jahu
3 sl suhkur
1 muna
0,5 tl küpsetuspulber
--
250 g hapukoor
1 muna
4 sl suhkur
1 tl kaneel
u 0,5 l rabarberit (kogus võiks olla piisav, et katta koogipõhja)
Põhja jaoks hõõrusin toasooja või suhkruga, lisasin lahtiklopitud muna ja küpsetuspulbriga jahu. Surusin taina 24cm lahtikäiva vormi põhja(alla panin küpsetuspaberi), ja natuke ka äärtele (mis määrisin kergelt võiga), sest muidu kipub kate äärtest kõrbema.
Ahju soojendasin 180 kraadini.
Tükeldasin rabarberi, segasin 2 sl suhkru ja kaneeliga, laotasin põhjale. Seejärel vispeldasin muna 2 sl suhkruga, valasin hulka hapukoore, segasin läbi ja kallasin rabarberitele.
Küpsetasin ahjus 180 kraadi juures 40-45 minutit.
PS. Sama retsepti saab kasutada tegelikult ka kõikvõimalike marja- ja ka õunakoogi valmistamiseks, siis tuleb ainult vastavalt toorainele timmida suhkru kogust.
Kooki olen teinud korduvalt, pildistamiseni pole jõudnud mitte kunagi, sest kook lihtsalt kaob laualt.
No comments:
Post a Comment